1bannermhc2.jpg 2 (1 van 2).jpg 2headerD11.jpg 2headerD4.jpg 2_header_mhc_jo16_1__strafcorner_2114x560.jpg.jpg header.jpg headerdames3.jpg headerdames4.jpg Header_MHC_jeugd_startwedstrijd.jpg Header_MHC_JO16_1_Klaar_Voor_Wedstrijd_2114x560.jpg Header_MHC_JO16_1_Uitlopen_Strafcorner_2114x560.jpg
Arbitrage Oktober
25

Kosten Gele en Rode kaart

Nieuws afbeelding

Kosten Gele en Rode kaart

In het heetst van de strijd kan er op het veld wel eens een situatie zijn waarbij een speler een gele of zelfs rode kaart krijgt van de scheidsrechter. Vervelend natuurlijk en nooit leuk. Maar let op, de boetes die gepaard gaan met een rode of gele kaart zijn flink verhoogd door de KNHB en ook de regels zijn veranderd.

Waar voorheen de 1e gele kaart enkel een waarschuwing was, is het vanaf nu meteen raak: De KNHB berekent nu voor iedere Gele kaart €15,- administratiekosten en voor iedere Rode kaart maar liefst €50,- administratiekosten. Dit bedrag wordt vanuit de KNHB doorbelast via MHC aan jou als speler; dit geldt voor alle jeugd- en seniorenspelers! Aan Groene kaarten zijn vooralsnog geen kosten verbonden.  

De teller voor het eerste deel van het veldseizoen staat op 11x Geel en 1 x Rood. 

Dus let een beetje op jezelf en je teamgenoten tijdens je wedstrijd en voorkom een kaart en een boete, want dat is toch zonde van het geld en ook niet sportief.

 

De teambegeleiding kan ook kaarten voorkomen door een speler, waarbij de emoties oplopen, preventief te wisselen totdat deze bedaard is.

Zie de bijlage voor regels gele kaart.  Bijlage